× Főoldal Akciós és Használt gépek Termékek Kezelési útmutatók, Prospektusok Alkatrészek Gépbemutató videók Kalendárium Linkek Szolgáltatásaink Újdonságok Elérhetőség
Hanki-Ker logo

Hanki-Ker Kft.
6900 Makó, Aradi u. 135.
Tel.: +36-62/211-718
E-mail: info@hanki-ker.hu

Magágykészítő kombinátorok

Ezen az oldalon a Hanki-Ker Kft. által forgalmazott termékeket tekinthetik meg a teljesség igénye nélkül. A gépkínálatban meg nem jelenő típusokra érdeklődjön telefonon vagy E-mailben.

Hanki-Ker Kft. által forgalmazott kombinátorok

Kongskilde VibroMaster magágykészítők

A Dán gyártású magágykészító kombinátor minősége és precíz kialakítása komoly multra tekint vissza. A vibráló, rugós kapák kiváló minőségben képesek a talaj megmunkálására és átlevegőztetésére. A Kongskilde kapák elismerten kiváló minőségét egy speciális hengerelt profil, a hőkezelés folyamatos ellenőrzése és az anyagminőség garantálja.

A Kongskilde kombinátorok 2,2 m és 8,5 m közötti munkaszélességgel készülnek. A gépek vázai (keretei) szintén nagyszilárdságú acélból készülnek és hőkezeltek. A gépek kiváló festését korszerű porfestési eljárás garantálja hosszú távú védelmet biztosítva, szinte karbantartás nélkül. Ez egyben az eszköz magas értéktartósságát is jelenti. Legkedveltebb változatai a magyar gazdaságokban az SGC és SQ típusok. Míg az SGC típusjelzésű kombinátorokon a rugóskapák 10 cm-s, addig a SQ típusjelzésűnél 8 cm-s osztással vannak felszerelve. Az SGC típusjelű kombinátorok az „S-Kapával” vannak felszerelve, melyek minden talajtípushoz kiválóan alkalmazható. A kapahegy pontosan a felerősítési pont alatt egyvonalban helyezkedik el, ezáltal munkavégzéskor a kapahegy csak pár mm-t mozdul el függőleges irányban. A kapaszár keresztmetszetének legömbölyített sarkú (ellipszis) kialakítása növeli a vibrációt, aminek köszönhetően jobb talajmunkát tudunk végezni. Az SQ típusjelű kombinátorok „SQ-kapákkal” vannak felszerelve, melyek univerzális, minden talajtípusnál alkalmazhatók. A 60°-os vágási szög hatására a nedves alsó talajréteget nem hozza fel a felszínre, viszont a kapa könnyedén behatol a talajba és jó keverő hatása van. A speciális meredekebb forma szilárdabbá teszi a kapát és még kisebbé teszi a függőleges elmozdulást, tehát jobb a mélységtartás. A rúgóskapák fordítható ultra kapaheggyel vannak felszerelve mindkét típusnál.

Felszereltségét tekintve a kombinátorok, hidraulikus felcsukható változatain az oldalszárnyak a főkeretre csukódnak fel. Kettősműködésű hidraulikai rendszer gondoskodik a szárnyak egyenletes nyitásáról és csukásáról. A mélységtartó kerekek mélységállítása skálán leolvasható értéken állíthatók. A gumibak függesztő a 3. pont terhelés egyenletesebb átadása érdekében lett kialakítva.

A Kongskilde magágykészítő családot minden olyan gazdálkodónak ajánljuk, akik magas minőségi munkát, a könnyű szerkezetnek köszönhetően kisebb üzemanyag fogyasztást, nagy terület teljesítményt és megbízhatóságot kívánnak elérni.

További részletes leírás: Letölthető prospektus (További letöltések a Kezelési útmutatók és prospektusok oldalon)

Kongskilde VibroMaster SQ43 Kongskilde VibroMaster SQ59 Kongskilde VibroMaster SQ85

HE-VA Euro-Dan magágykészítők

A szintén Dán gyártású Euro-Dan magágykészító kombinátor egy családi vállakozásként indult és az egész világra kiterjesztett piaci hátérrel rendelkező cégé nötte ki napjainkra magát. Nagy hangsúlyt fektetnek a kiváló minőség elérése érdekében.

A Euro-Dan kombinátorok 5 m és 8 m közötti munkaszélességgel készülnek. Nagyméretű (300 mm-es) 4 db támasztó kerekei biztosítják a megfelelő alátámasztást a közuti szállításban és mélységtartást munka közben. Hidraulikus felcsukásnál automatikusan lezárja a szárnyakat szálítási biztosításként. Az egymástól 60 cmre elhelyezkedő gerendelyek és a 9 cm-es kapaosztás dugulásra abszolút érzéketlen. A 45 x 10 mm-es elmunkáló pengék átfordíthatóak. Az erős rugóskapáknak és a nehéz kivitelnek köszönhetően a nehezebb talajviszonyok mellett is kiváló munkát eredményez. A nehezebb talajviszonyok előelmunkálásában nagy segítséget nyújt a hidraulikusan állítható Spring-Board simító. Hátsó elmunkáláshoz válaszható szintén a Spring-Board rugós elmunkáló egység, rugós borona elmunkáló egység illetve ezek kombinációi.

További részletes leírás: Letölthető prospektus (További letöltések a Kezelési útmutatók és prospektusok oldalon)

   
ALAPKIVITEL:
KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELÉS AZ EURO-DAN MAGÁGY KÉSZÍTŐKHÖZ:

Metalwolf magágykészítők

A Magyarországon gyártott MW kombinátorcsalád egy kimagasló minőséget, megfelelő ár- és értékarány mellett a legjobb választást biztosító gyártmányról beszélünk.

Kombinátoraik az egyszerű kisgazdaságoknak szánt modellektől, a komoly nehézgépes munkálatok megvalósításáig megfelelnek. A 3 és a 4 gerendelyes elrendezés mellett a gazdák kérhetnek fogasmezős kivitelt is. Felépítését tekintve követi az általános egységeket, miszerint simító, elmunkáló elemek és végén a dupla rögtörő henger. Kivitelt tekintve a függesztett merevvázas, függesztett hidraulikus felcsukású és a féligfüggesztett kivitelek közül választhatunk.

További részletes leírás: Letölthető prospektus (További letöltések a Kezelési útmutatók és prospektusok oldalon)

AL-Terra magágykészítők

A Magyarországon gyártott Al-Terra (korábban Terra Kombi) kombinátorcsalád egy kimagasló minőséget, megfelelő ár- és értékarány mellett a legjobb választást biztosító gyártmányról beszélünk.

Kombinátoraik az egyszerű kisgazdaságoknak szánt modellektől, a komoly nehézgépes munkálatok megvalósításáig megfelelnek. A 3 és a 4 gerendelyes elrendezésben lehet választani. Felépítését tekintve követi az általános egységeket, miszerint elmunkáló elemek, simító és végén a dupla rögtörő henger. Kivitelt tekintve a függesztett merevvázas, függesztett hidraulikus felcsukású kivitelek közül választhatunk.

További részletes leírás: Letölthető prospektus (További letöltések a Kezelési útmutatók és prospektusok oldalon)

A gépek összetett talajmunkát végeznek az alábbiak szerint: 3 vagy 4 sorban elhelyezett duplarugós vagy erősített rugós­szárú kapáival a beállítástól függően 80-160 mm mély­ségben lazítja a talajt illetve a gyomokat kiirtja. 1 sorban elhelyezett, rugózott, állítható mélységű simítólemeze talajegyengetést, rögtörést végez. Ha használata nem indokolt könnyen leszerelhető. Szabályozott rugós terhelésű, két sorban elhelyezett léces törőhengerek a vetéshez szükséges tömör magágy­alapot és felette aprómorzsás talajréteget alakítják ki. A gépek a fenti műveleteket egy menetben végzik el.

Terra Kombi TKX-5,2H Terra Kombi TKX-3,3H