× Főoldal Akciós és Használt gépek Termékek Kezelési útmutatók, Prospektusok Alkatrészek Gépbemutató videók Kalendárium Linkek Szolgáltatásaink Újdonságok Elérhetőség
Hanki-Ker logo

Hanki-Ker Kft.
6900 Makó, Aradi u. 135.
Tel.: +36-62/211-718
E-mail: info@hanki-ker.hu

Szállítószalagok

Alex anyagmozgatás gépei

Mobil szállítószalagok

T-428A

A mezőgazdaság ágazataiban elsősorban gabonaraktározás, magtári betárolás, zöldség- és gyümölcsraktározás, tehergépkocsi-, uszály- és vagonrakodás területén alkalmazható mobil szállítószalag.
Ipari felhasználási célokra a növényolaj-, papír-, cukor-, és műtrágyagyárakban, bioetanol és biodízel üzemekben valamint a hulladékválogatás, hulladékfeldolgozás területén használható.
A mobil kivitel lehetővé teszi a szállítószalag gyors áttelepítését egyik bevetési helyről a másikra.
Alapkivitelű modellek 7,5. 10, 12,5, 15, 17,5, és 20 m hosszú változatban, 50 t/h termelékenységgel (gabona esetén), három vászonbetétes PVC hevederrel, 25 mm magas „V” alakú bordával vagy 65 mm magas osztott (lapátos) bordával rendelhetőek.
Egyedi igények figyelembevételével gumihevederes, 100 t/h és 150 t/h termelékenységű, műtrágyás kivitelű változatok, valamint önjáró konstrukciók legyártatását is vállaljuk.

T-430

T-430 típusú szállítószalagjaink acélvázas szerkezetű szállítószalagok, melyek felépítésükben hasonlítanak a T-428A modellhez, azonban vázszélességük nagyobb, és általában beépíthető kivitelűek. A Vázszélesség egyedi igényeknek megfelelően, 800, 1000, 1200 mm is lehet. Elsősorban kikötőkben és gabonaraktározó telephelyeken kerülnek beépítésre. Mozgatható kivitelüket általában hulladékválogató telepek igénylik. Fedett kivitelben is rendelhetőek.

T-428-1

T-428-1 típusú szállítószalagunkat gumós termények halmozásához vagy betárolásához ajánljuk. Az alapkivitelű modellek 7,5. 10, 12,5 és 15 m hosszú változatban, három vászonbetétes PVC hevederrel, 25 mm magas „V” alakú bordával vagy 65 mm magas osztott (lapátos) bordával rendelhetőek. A lassú járatú felsőrész lehetővé teszi a hagyma, burgonya, és egyéb gumós termények kíméletes halmozását.

T-428-2

A T-428-2 típusú gyártmányunk szemes termények magtári betárolására alkalmazható mobil, kétrészes szállítószalag. Gyorsjáratú, jobbra-balra forgó felsőrésze segítségével a gabona magasabbra halmozható, így jobban kihasználható a magtár tárolási kapacitása. Mozgathatósága lehetővé teszi gyors áttelepítését egyik magtárból a másikba, így egy telephelyen belül akár egy szállítószalaggal is megoldható a betárolás. Hosszú magtárak feltöltése esetén önjáró kivitelű modellünket javasoljuk.

Műszaki adatok letöltése

Mobil garatok

T-206

A T-206 típusú mobil garat szemes termények fogadására alkalmas szállítójárművekről. Egyrészes kivitelű, ami azt jelenti, hogy a garatrészben és a ferde felhordó részben egy heveder fut, így a terményszóródás elkerülhető. Alapkivitelben három vászonbetétes, 60 mm magas hullámszegéllyel ellátott PVC hevederrel és gyors járatú dobmotorral rendelhető, 4, 6, 8 és 10 m hosszú garatrésszel. A garat feladási magassága 650 mm, leadási magassága 1500 mm, tömege 1150 kg. Praktikus vontatható kivitel, három fokozatban állítható oldalfallal. Szükség esetén rakodógéppel is rakható. A hullámszegélyes hevederkialakítás és a 3,15 m/s hevedersebesség együttesen termelékenységnövekedést eredményez, így garatjaink alapkivitelben 80-100 t/h termelékenységre képesek gabonafajtától függően.

T-207

Az extra nagy termelékenységű T-207 típusú mobil garat szemes termények fogadására alkalmas szállítójárművekről. Egyrészes kivitelű, ami azt jelenti, hogy a garatrészben és a ferde felhordó részben egy heveder fut, így a terményszóródás elkerülhető. Három vászonbetétes, 850 mm széles, 60 mm magas hullámszegéllyel ellátott PVC hevederrel és gyors járatú dobmotorral rendelhető, 8 és 10 m hosszú garatrésszel. A garat feladási magassága 650 mm, leadási magassága 1500 mm. Oldalfala három fokozatban állítható, megkönnyítve ezzel a rakodási munkálatokat. Mobil kivitelének köszönhetően gyorsan áttelepíthető egyik bevetési helyről a másikra. A magas hullámszegélyes hevederkialakítás és a 3,15 m/s hevedersebesség együttesen termelékenységnövekedést eredményez, így a garat 150 t/h termelékenységre képes. Ajánljuk kikötőknek és vasúti átrakóhelyeknek, ahol a nagy anyagmozgatási kapacitás elengedhetetlen.

T-216-M

A T-216-M egy forgatható röpítő egységgel ellátott mobil garat, mely azon túl, hogy szemes termények fogadására alkalmas szállítójárműről, lehetővé teszi a termény közvetlen magtári betárolását is. A ferde felhordó rész végén található röpítő egység jobbra-balra forgatható és ennek megfelelően a halmozandó terményt mindkét irányban teríti. A garat egyrészes kivitelű, ami azt jelenti, hogy a garatrészben és a ferde felhordó részben egy heveder fut, így a terményszóródás elkerülhető. Három vászonbetétes, 60 mm magas hullámszegéllyel ellátott PVC hevederrel és gyors járatú dobmotorral rendelhető, 8 és 10 m hosszú garatrésszel. A garat feladási magassága 650 mm, leadási magassága 3000 mm, tömege 1500 kg. Három fokozatban állítható oldalfalának segítségével megkönnyíthetőek a rakodási munkálatok. Mobil kivitele gyors áttelepítést tesz lehetővé telephelyen belül a magtárak között. A hullámszegélyes hevederkialakítás és a 3,15 m/s hevedersebesség együttesen termelékenységnövekedést eredményez, így ez a típusú mobil garat 80-100 t/h termelékenységre képes terménytípustól függően.

T-216

A T-216 típusú háromrészes mobil garat gumós termények fogadására alkalmas szállítójárművekről. Alapkivitelben három vászonbetétes, osztott bordával ellátott PVC hevederrel rendelhető, 4, 6, 8 és 10 m hosszú garatrésszel. A garat feladási magassága 650 mm, leadási magassága 3300 mm. Termelékenysége 50 t/h, tömege 1500 kg. Vontatható kivitele lehetővé teszi a telephelyen belüli gyors áttelepítést. A három fokozatban állítható oldalfala megkönnyíti a rakodási munkálatokat. A szalagsebesség frekvenciaváltóval is szabályozható külön megrendelésre.

T-206-M

A T-206-M típusú mobil garat műtrágya fogadására alkalmas szállítójárművekről. Egyrészes kivitelű, ami azt jelenti, hogy a garatrészben és a ferde felhordó részben egy heveder fut, így az anyagszóródás elkerülhető. Alapkivitelben gumihevederrel, bordák nélkül, 4, 6, 8 és 10 m hosszú garatrésszel rendelhető. A garat rozsdamentes profilokkal van kialakítva, melyekbe fa vagy OSB lemezből készült oldalfalak vannak becsavarozva. Ezek az anyagok növelik a gép élettartamát. A garat feladási magassága 1000 mm, leadási magassága 1500 mm. Termelékenység 70 t/h, tömege 1150 kg. Praktikus vontatható kivitel, három fokozatban állítható oldalfallal. Szükség esetén rakodógéppel is rakható.

Mozgatható garatok

T-300

A T-300 Mozgatható garat egy 4 m3 űrtartalmú, szemes termények fogadására alkalmas garat, mely kerekek segítségével mozgatható. Üres állapotban a betároló szállítószalag fölé tolható, azzal összekapcsolható. Csavarorsók segítségével a mobil funkció egyszerűen megszüntethető, stabil talpas rögzítés érhető el. A garat kanalas rakodógéppel rakható, így a gabonaszállító tehergépjármű leborítás után a helyszínt azonnal elhagyhatja. A garaton négyfokozatú súberállítási lehetőség található, így a terménytől függően szabályozható az áteresztendő anyag mennyisége.

Alumíniumvázas könnyűipari szállítószalagok

T-100

A T-100 típuscsaládba tartozó könnyűszerkezetű alumíniumvázas szállítószalagjainkat elsősorban könnyűipari felhasználási célokra ajánljuk. Elsősorban kis méretű, könnyű anyagok szállítására és válogatóasztalnak alkalmas, kis önsúlyú, könnyen mozgatható kivitel, melyet az élelmiszeripar számára is gyártunk. Az alumínium vázszerkezet korrózióállóságot, ezáltal hosszú élettartamot biztosít gépeinknek. Konstrukciónkat egyedi igények figyelembevételével gyártjuk, mobil és fix kivitelben. A hosszméret, villamos teljesítmény, illetve hevedersebesség a megrendelő igényeinek megfelelően választható. Gépeinket PVC hevederrel szereljük fel, mely vályúsított acéllemezben csúszik. Igény esetén, élelmiszerszabványnak megfelelő fehér színű hevederrel, és mobil kivitelben is rendelhető. A heveder síkban vagy vályúsan fut, sima vagy bordázott felületű, a vízszintes, illetve a szögben történő szállítási feladatnak megfelelően. A bordák a hevederen lehetővé teszik, hogy a szállítószalaggal max.45˚ szögben szállítsunk, ha ezt az áru fizikai tulajdonságai lehetővé teszik.

T-260

A T-260 típuscsaládba tartozó könnyűszerkezetű alumíniumvázas szállítószalagjainkat elsősorban könnyűipari felhasználási célokra ajánljuk. Jól alkalmazhatóak pl. borászatokban, konzervipari gyártósorokba beépítve vagy önálló válogatószalagként, esetleg komplett szalagrendszerként. Az alumínium vázszerkezet korrózióállóságot, ezáltal hosszú élettartamot biztosít gépeinknek és a kis önsúly könnyebb mozgathatóságot tesz lehetővé. Konstrukciónkat egyedi igények figyelembevételével gyártjuk. A hosszméret, villamos teljesítmény, illetve hevedersebesség a megrendelő igényeinek megfelelően választható. Gépeinket PVC hevederrel szereljük fel, mely görgőkön fut. Igény esetén, élelmiszerszabványnak megfelelő fehér színű hevederrel vagy gumihevederrel is rendelhető. A heveder síkban vagy vályúsan fut, sima vagy bordázott felületű, a vízszintes, illetve a szögben történő szállítási feladatnak megfelelően. A bordák a hevederen lehetővé teszik, hogy a szállítószalaggal max.45˚ szögben szállítsunk, ha ezt az áru fizikai tulajdonságai lehetővé teszik.